Pașaportul României este un pașaport al unui cetățean al Uniunii Europene. Titularul unui pașaport român poate, fără viză, să traverseze granițele mai mult de 150 de țări ale lumii, să obțină studii superioare în Europa, să își creeze propria afacere sau să cumpere proprietăți, să locuiască și să lucreze în UE, să primească îngrijiri medicale gratuite, beneficii sociale și multe altele. Pașaportul românesc oferă toate drepturile și posibilitățile unui rezident al Uniunii Europene.
Pentru a deveni cetățean deplin al României, nu este suficient să primiți doar un Certificat de Cetățenie din România (Certificat de cetaenie). Cei care doresc să devină rezidenți cu drepturi depline în această țară din sud-est trebuie, de asemenea, să obțină un pașaport. Ca și în orice altă țară, pașaportul este considerat principalul certificat de cetățenie.
Certificatul este eliberat în 30-60 de zile, iar pașaportul intern în aproximativ 2 săptămâni. Dacă faceți un pașaport străin al României, procedura durează și mai puțin. Astfel, în aproape două luni puteți deveni cetățean al României. De asemenea, avocații noștri vor avea grijă să vă dea un număr de identificare gratuit în doar 5-7 zile. Toate procesele de procesare a documentelor de către compania noastră sunt fiabile, sigure, confidențiale și transparente.
Unii clienți se tem că, după ce au primit un pașaport românesc, vor trebui să renunțe la cel ucrainean. În practică, situația este diferită. Într-adevăr, în conformitate cu articolul 4 din Constituția Ucrainei “În Ucraina, este considerată una dintre vasta”. Ce înseamnă asta?
Guvernul Ucrainei încearcă să consolideze responsabilitatea cetățenilor săi care au primit sau primesc cetățenia altui stat. Deputații BP au adoptat o rezoluție corespunzătoare, conform căreia răspunderea penală este prevăzută pentru ascunderea unui al doilea pașaport. Dar acest proiect de lege nu a fost încă semnat de președintele Ucrainei și, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Actuala lege a Ucrainei nu este în mod expres interzisă să aibă cetățenia altui stat. Pur și simplu nu va fi recunoscut de Constituția Ucrainei și de fapt este posibil să ai 2-3 cetățenie dacă serviciul de migrație nu știe despre el.